woensdag 20 februari 2013

Voortgang project Aarde ZomerExpo 2013

 
 reken en ontwerp fase
 
Voor de grootste landelijke beeldende kunst tentoonstelling in het gemeentemuseum Den Haag samengesteld door een open inschrijving zijn wij in het atelier een aantal weken begonnen met een kunstwerk in het thema Aarde.
Zie voor meer info: http://www.zomerexpo.nl/De inschrijving sluit op 10 maart, en er moet  nog hard worden gewerkt!

Ons project
Vanuit de gedachte "De aarde is steeds in beweging en de mens verandert mee" heb ik gekozen voor een 'bewegend' 3D object: Een bol, die vrijhangt in de ruimte. Hierbij is gebruikt gemaakt van gerecycled materiaal.
De keuze voor het verwerken van driehoeken in de bol heeft te maken met 'duurzaamheid'. Het gebruikmaken van driehoeken in een object is sterker en daardoor is er minder materiaal nodig, dus beter voor het milieu.

De deelnemende kunstenaars van Atelier-Mediterraneo zijn enkele weken geleden begonnen met het maken van een compositie op repen canvas op o.a. de muziek van Earth Flight.
Deze kunstwerkjes worden verwerkt tot het uiteindelijke kunstwerk: een 3D mandela!

Dit blijkt toch nog behoorlijk ingewikkeld, het nodige rekenwerk kwam hiervoor aan de pas...
Nodig zijn kleine en grote driehoeken en een ruitvorm. Deze worden uit de vervaardigde repen canvas gesneden. Door de kleine driehoeken aan de ruitvorm te bevestigen, ontstaat een naad waar de grote driehoek aan vast wordt genaaid. Uiteindelijk ontstaan er hierdoor 3 cirkels die met elkaar worden verbonden. Met lusjes worden de cirkels op de punten verbonden aan een frame. Deze 3 frames vormen de uiteindelijke 3D Mandela!

Wordt vervolgd....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten