dinsdag 13 november 2012

Hollands Nieuwe


Afgelopen dinsdag 6 november ben ik samen met Darryl uit Rotterdam als museumgast op bezoek geweest bij het Rijksmuseum Twenthe. Dit in het kader van het programma Hollands Nieuwe van Avro's Kunstuur. Dit museum strijdt samen met andere musea om de titel ‘Hollandse Nieuwe 2013’. Welk museum presenteerde hun nieuwe aanwinst het beste aan het publiek?
Daar hebben we de nieuwste aankoop een landschap(je!!) van de engelse schilder Gainsborough bekeken en beoordeeld of deze aankoop past binnen de collectie van het museum.

Het programma daagt musea uit hun aanwinst zo duidelijk mogelijk en in de context van hun collectie aan het publiek te presenteren. Iets wat zeker in deze tijd van groot belang is. Want alleen met een goede presentatie kan het bijzondere van een nieuwe aanwinst gedeeld worden met het publiek. En daar is de aankoop tenslotte voor bedoeld. In januari/februari gaan we dus weer terug naar Enschede om de presenatie te bekijken en opnieuw te beoordelen. Vanaf maart 2013 wordt het programma uitgezonden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten